Restaurant

Mijn culinaire reis begon op de K.T.S. in Ossendrecht, waar de paters van het naastgelegen klooster me de fijne kneepjes van het vak bijbrachten. Hun ijzeren discipline en liefde voor ambacht hebben een blijvende indruk op me gemaakt.

Via het leerlingwezen kwam ik terecht bij Restaurant Van der Put in Roosendaal, waar vinologe Mary van der Put mijn passie voor wijn aanwakkerde. Daarna volgde Restaurant Catszand, waar ik onder een gedreven leermeester Corné de Hoon deelnam aan diverse wedstrijden in gastvrijheid, waaronder het Nederlands kampioenschap voor leerling Gastheer/vrouw.

Bij Restaurant De Zwaan in Etten-Leur rondde ik mijn opleiding af en groeide door tot Chef de Rang. Na een korte periode bij Inter Scaldes, onderbroken door een brand, kwam ik terecht bij Katseveer, waar ik ruim 19 jaar voor Rutger en Jessica van der Weel gewerkt heb. In de tussentijd heb ik ook ervaring opgedaan bij restaurant Moerstede en het Parkhotel in Bergen op Zoom.

In oktober 2022 is ons avontuur als zelfstandig ondernemer begonnen met de overname van restaurant Katseveer. Een plek met een rijke geschiedenis en een sterke reputatie, veel daarvan hebben we bewust behouden. De vertrouwde kwaliteit, het vakmanschap en de warme sfeer zijn gebleven, want dat is waar Katseveer voor staat. Maar tegelijkertijd is er ook veel veranderd. We hebben onze eigen visie op gastvrijheid en beleving geïntroduceerd. Voor ons draait het om persoonlijke aandacht, verfijning en het creëren van een totaalervaring. We willen gasten verrassen, raken en inspireren elke keer opnieuw.

Passie & Specialisatie

Gastronomie is mijn wereld. Wijn speelt daarin een hoofdrol, maar ik verdiep me ook met veel enthousiasme in alcoholvrije pairings. Juist daar ligt een enorme creatieve ruimte: je werkt met een breed scala aan producten en speelt, net als de chefs, met structuren, laagjes en spanning.

Veel gestelde vragen:

Favoriete wijn?

Dat hangt af van het moment, het seizoen en de sfeer.

Favoriete wijnstreek?

Ik ben fan van de oude wereld, maar elke regio heeft zijn pareltjes. Authentieke druivenrassen en verrassingen ontdekken vind ik het mooist.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel!

Culinaire groet,
Paul Labruijère

Gastvrij

Letterlijk: het gastvrij zijn, gulheid in het onthalen van gasten, hartelijkheid en warmte. Dat is hetgeen waar wij naar streven in ons restaurant.

Passie

voor het vak heb je nodig om elke dag een topprestatie neer te zetten. Elke gast die tevreden, verrast, blij, dankbaar en voldaan de zaak verlaat geeft ons zo’n fijn en voldaan gevoel.

Ontmoet het team

  • Paul Labruijère

    Maître Sommelier


  • Kelly Odenthal

    1e Medewerker bediening

  • Mirthe Hooiveld

    Bedieningsmedewerker

  • Marinte Labruijère

    Bedieningsmedewerker

  • Jules Geijs

    Bedieningsmedewerker

  • Mirthe Brasser

    Bedieningsmedewerker

  • Rozemarijn Jobse

    Stagiair, Curio Bergen op Zoom