Katseveer 170223-17.jpg

Restaurant

 
 

Gastvrij

Letterlijk: het gastvrij zijn, gulheid in het onthalen van gasten, hartelijkheid en warmte. Dat is hetgeen waar wij naar streven in ons restaurant. Passie voor het vak heb je nodig om elke dag een topprestatie neer te zetten. Elke gast die tevreden, verrast, blij, dankbaar en voldaan de zaak verlaat geeft ons zo’n fijn en voldaan gevoel.

Voor mij is ondernemen een nieuwe stap maar gelukkig heb ik deze stap genomen in het restaurant waar ik al weer 15 jaar werk. Het vaste gezicht in de bediening was ik al naast de vorige gastvrouw Jessica van der Weel. Ik heb altijd met veel plezier samengewerkt met Jessica en we hebben veel ervaringen gedeeld. Toen Rutger en Jessica vroegen of Leon en ik het zagen zitten om het restaurant over te nemen hoefden we niet lang na te denken. Het restaurant ligt op een unieke locatie en de hartelijke, gastvrije sfeer die hier hangt wil ik dan ook graag doorzetten naar een nieuw niveau.

Lang geleden ben ik mijn carrière begonnen op de K.T.S. in Ossendrecht, waar de fijne kneepjes van ons mooie vak werden aangeleerd door de paters van het naastgelegen klooster. Deze oude vakmannen hebben een ijzeren mentaliteit en hebben die ook wel weten over te brengen. Hierna ben ik het leerlingwezen ingegaan en kwam ik in Roosendaal terecht bij Restaurant van der Put. Onder leiding van Mary van der Put, een zeer enthousiaste vinoloog, die mij wel heeft aangestoken met dat wijn-virus. Daarna door naar Restaurant Catszand in Roosendaal. Hier had ik een zwaar gedreven en motiverende leermeester. Onder zijn leiding heb ik aan meerdere wedstrijden in gastvrijheid en gastheerschap meegedaan. Onder andere Nederlands kampioenschap leerling Gastheer/vrouw. Na Restaurant Catszand ben ik in Etten-Leur terecht gekomen bij Restaurant de Zwaan, waar ik mijn leerlingentijd heb bekroond met een diploma en hier aan de slag ben gegaan als Chef de Rang. Na 2,5 jaar ben ik verder gaan kijken en ben ik Rutger tegengekomen tijdens mijn korte tijd bij Inter Scaldes. Inter Scaldes werd getroffen door en brand en daardoor ben ik in de eerste 7 maanden van Katseveer bij Rutger en Jessica terecht gekomen. Ik ben nog even terug gegaan om bij inter scaldes op te starten en heb daarna bij Moerstede en het Parkhotel in bergen op zoom gewerkt. 15 jaar geleden weer opgebeld door Jessica en weer terug op mijn Zeeuwse nest. Nu gaan we een mooie toekomst tegemoet met Leon in de keuken en ik aan de voorkant.

Hopelijk ontmoet ik u snel in Katseveer

 

De zwarte brigade

Paul Labruijère
Maître/ Sommelier

Kelly Odenthal

Zelfstandig werkend gastvrouw

Mirthe Hooiveld
Bedieningsassistente

Jules Geijs

Bedieningsassistente

Dominique Nouwen

Bedieningsassistente

Erik Tilline Jeron Jonkers

Leerling